Meimaand

Mei 2024 – Maria, Groot teken aan de hemel

Opening meimaand

Op dinsdag 30 april vindt om 19.00 uur traditiegetrouw de opening van de meimaand plaats in de Sint Jan.

Vieringen meimaand
Er zijn dit jaar mariale vieringen zijn op de zaterdagen om 12.30 uur en op de zondagen om 8.00, 10.00 en 12.00 uur. De meeste vieringen zullen zoals gebruikelijk worden opgeluisterd worden door gilden en koren.

Livestream
Vanuit de Sint-Jan worden de hele dag via een webcam livestream beelden uitgezonden. Van de vieringen en van het beeld van Maria.

Bidtocht
Dit jaar lopen we de bidtocht op 12 mei aansluitend aan de mis van 12.00 uur vanuit de Sint Jan.

De bidtocht start in de Sint Jan en loopt linksaf via de Parade naar de Peperstraat. Aan het eind van de Peperstraat slaat men rechtsaf de Verwersstraat in. Na ongeveer 30 meter gaat de stoet linksaf de Beurdsestraat in. Na de parkeerplaats gaat men meteen rechtsaf de Weversplaats op en al doorlopend komt men via de Oude Hulst in de Prins Bernhardstraat terecht. Nu loopt men schuin links de St. Jorisstraat in. Aan het eind van de St. Jorisstraat slaat men linksaf de Vughterstraat in en meteen weer rechtsaf de Postelstraat in. Deze loopt vanzelf over in de Kruisstraat, vervolgens slaat men linksaf de Korenbrugstraat in en na de brug, bij Zoete Lieve Gerritje, rechtsaf de Lepelstraat in. Eenmaal de Lepelstraat uit gaat de stoet rechtsaf de Visstraat in, aan het einde rechtsaf de Hoge Steenweg in richting de Markt. Zo lopen de gelovigen de Hinthamerstraat in. Bij de eerste kruising gaat men rechtsaf de Torenstraat in en eindigt de tocht bij de Sint Jan.

Noveen
Van 8 t/m 16 mei wordt een speciale activiteit georganiseerd, waarbij online en offline elkaar ontmoeten. Elke dag gaat Plebaan Blom voor in noveengebed via onze Facebookpagina. Inwoners van ’s-Hertogenbosch en alle andere belangstellenden wordt gevraagd om in ieder geval deze 9 dagen een blauwwitte vlag uit te hangen en een Mariabeeld met kaarsje en bloemetje voor het raam te plaatsen.

’s-Hertogenbosch kleurt blauw-wit
De afgelopen jaren kleurden vele straten in ‘s-Hertogenbosch blauw wit gedurende de meimaand. We hopen ook dit jaar op veel blauw witte vlaggen in de hele stad.